IMPORT AUTO LEASEN

 

Een Import auto leasen:

 

‘Is dit mogelijk?’ Vraagt u zich wellicht af. Ja dit is, bij een jonge import auto, vaak mogelijk. De twee meest voorkomende vormen hiervoor zijn Financial lease en Full Operational lease. Hieronder vindt u uitleg over de deze verschillende vormen van leasen.

 

 

 

Financial Lease:

 

Financial lease is een vorm van financieren waarbij in dit geval de de jonge import auto als onderpand dient. Omdat de auto als onderpand dient heet dit een lease. Financial lease wordt gezien als vreemd vermogen wat in uw onderneming zit. Hierdoor wordt uw solvabiliteit niet aangetast. U kunt uw liquiditeit aan wenden voor andere investeringen die, wellicht, meer opleveren dan de rente die u betaald in de lease overeenkomst. Indien u kiest voor Financial lease bent u degene die het economische eigendom heeft.

 

Het kan voor startende ondernemers in intressant zijn voor deze lease vorm te kiezen. Aangezien u het economische eigendom heeft over het voertuig wordt dit gezien als investering. En dit kan weer interessant zijn voor uw investeringsaftrek.

 

U dient bij Financial lease er wel op te letten dat u de restwaarde niet te hoog inschat. Het risico van restwaarde ligt namelijk bij u en niet bij de financieringsmaatschappij. Zorg er voor dat u aan het einde van de rit niet voor verassingen komt te staan.

 

 

De voordelen van Financial lease tov Operational lease:

 

  1. Mogelijke investeringsaftrek.
  2. Fiscale eigendom van de auto.
  3. Mogelijkheid om maandlasten aan te passen.

 

 

 

Operational lease :

 

Bij Operational lease is de leasemaatschappij juridisch eigenaar van de auto. De risico's die hieraan verbonden zijn, zoals banden/onderhoud/reparatie/restwaarde, zijn alle voor de leasemaatschappij. Deze vorm van leasing is de meest voorkomend in Nederland. Eigenlijk is Operational lease een vorm van langer termijn huren. U betaald de van te voren vastgestelde lease termijn en houd hiermee uw liquiditeit op orde. Operational lease zorgt voor een constante km kostprijs. Dit is natuurlijk erg prettig bij het vaststellen van de begroting. Doordat het wagenparkbeheer wordt uitbesteed is niet alleen een constante km-prijs gegarandeerd maar ook om een lage km prijs. U slaat dus twee vliegen in een klap.

Bij Operationel lease zijn meerdere varianten voor handen.

 

- De gesloten calculatie, dit woord zegt het al er is een van te voren afgesproken maand bedrag wat niet beïnvloed wordt door bijvoorbeeld prijsstijgingen of lagere restwaarde.

 

- De open calculatie. In de offerte van een open calculatie vind u alle componenten van een lease bedrag apart gespecificeerd. De som van de bedragen is uw maandbedrag. Indien een van de bedragen aan het einde van de looptijd afwijkt van het geoffreerde bedrag, wordt dit vererkend. Dit kan dus zowel positief als negatief voor u uitpakken.


- De netto- operational lease Hierbij heeft u de mogelijkheid om meerdere onderdelen welke tot het maandbedrag behoren te schrappen. Stel u heeft een voordelige verzekering , dan is het wellicht voordelig deze uit het lease termijn te schrappen.

 

 

De voordelen van Operationel lease tov Financial lease:

 

  1. Lager vreemd vermogen in uw bedrijf.
  2. Risico loos auto rijden.
  3. Laagste km prijs gegarandeerd.
  4. Rentecomponent lager dan bij Financial lease.

 

 

 

Zelf een lease import auto rijden?

 

Mocht u een gerbuikte auto importeren en deze willen leasen, dan kan Hermes Import u hierbij helpen. Vul het contact formulier in, dan neemt één van onze medewerkers zo spoedig mogelijk contact met u op, om de mogelijkheden voor het leasen van uw te importeren auto te bespreken.

Bel Ons:
Kantoor: 06 290 33 827
E-mail: info@hermesimport.nl
Kvk nr: 32.16.75.92